Poslovni portreti

2020-04-07

Poslovni portreti vizualna su reprezentacija osobe u kontekstu onoga čime se bavi. Fotografija bi trebala predočiti kompetenciju te služiti marketingu i brendiranju osobe ili firme koju predstavlja.

Poslovni portreti mogu se raditi na razne načine i u raznim situacijama - mogu biti napravljeni u kontekstu radnog mjesta, u studiju ili na prirodnom svjetlu. Ne postoji uniforman izgled poslovnog portreta jer uvelike ovisi o profesiji, brandingu i načinu na koji se osoba/firma želi pokazati. Koriste ih ljudi svih profesija, od direktora, menadžera, službenika, medicinskih radnika do samozaposlenih poduzetnika, umjetnika, glumaca itd.

Dobar poslovni portret može značajno utjecati na Vaš posao ukoliko ste prisutni na društvenim mrežama (LinkedIn, Facebook) ili imate vlastitu web stranicu - promišljena fotografija koja predstavlja Vaš rad djeluje profesionalnije i ulijeva povjerenje potencijalnim klijentima.

Prošlog tjedna fotografirala sam konferenciju mlade politički aktivne udruge s članovima iz cijele Europe. Izrazili su želju za portretima koji su im potrebni za Web stranicu pa smo napravili pomalo neplanirani photoshooting vani na dnevnom svjetlu i pred neutralnom pozadinom.

Neke od fotografija možete vidjeti u galeriji: